Velkommen til kirken i Kastellet

Kastelskirken er sognekirke for alle i Kastels sogn, som dækker Indre Østerbro og Langelinie området. Kirken ejes af Forsvaret, og ansatte ved Forsvaret, som har en tilknytning til Kastellet, kan derfor også bruge kirken. I Kastels sogn bor der næsten 7000 mennesker.

Kirkens beliggenhed i smukke og rolige omgivelser betyder, at  mange kender kirken udefra fra gå- og løbeture i Kastellet og på voldene. Velkommen indenfor til gudstjeneste, musik og foredrag.

NB! Bemærk der for tiden kun er adgang til Kastellet fra Esplanaden og gennem Kongeporten.
Modtag nyhedsbrev fra Kastelskirken, klik her

Lørdagsforedrag

Lørdagsforedrag med Jørgen Buch om Genforeningen
Lørdag den 15. februar  kl. 10-12

Hvorfor blev Sønderjylland delt? Hvorfor kom grænsen til at gå, hvor vi kender den i dag? Kunne grænsen være blevet trukket anderledes? Er den dansk-tyske grænse trukket retfærdigt?
Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget om Genforeningen i 1920.
Da tyskerne i 1914 fejrede 50-året for sejren over Danmark i 1864, var der ikke mange der troede, at Genforeningen var så tæt på. Men krigens udvikling gav de dansksindede sønderjyder en mulighed for at stemme sig hjem til Danmark den 10.februar 1920. Der var to afstemninger, den første i zone I den 10.februar 1920 med et klart dansk flertal, den anden i zone II den 14.marts 1920, hvor der overalt var tysk flertal.

Foredraget vil gøre rede for diskussionen om grænsens forløb, men vil også komme ind på, at grænsen ikke er en historisk grænse, men en demokratisk sindelagsgrænse.

Tirsdagsmøde

Tirsdag den 3. marts kl. 14
Erik A. Nielsen

Erik A. Nielsen, professor, dr.phil. og dr.teol. fortæller om sin fjerde bog i serieværket Billed-Sprog, hvor han beskæftiger sig med emblemer, symbolik og spejle

Tirsdagsmøderne arrangeres i et samarbejde mellem Kastelskirken og Garnisonskirken og foregår i Garnisonskirkens mødesal på Skt. Annæ Plads 4.